انسانیت راهیست برای رسیدن به هدف آفرینش یعنی وصال به تو. از زندگی همین را فهمیدم و بس. و ما دعوت شده توییم!! فقط براي رضايت و ديگر هيچ میخواهم زندگی را بی دریغ دوست داشته باشم. ودرهمین فرصت کوتاه زیستن ، فقط نام تو برلبانم جاری باشد . با نامت به زمین پا گذشته ام و با آن به نزدت برمی گردم. چه بهتر از این برای من که همیشه هستی. هستی حتی پشت درهای بسته ٬ پشت لحظه های بی قراری و بغضهایی که در گلو حبس شده اند. هستی وقتی که هیچ کس نیست یاری ات کند و تو تنهای تنهایی .تا فرصت هست با تمام وجودم ی گویم دوستت دارم برای همه آن عشق و محبت ها و چیزهایی شگفت انگیزی که دریافت کردم سپاسگزارم . از سر گشتگی ها ی روزگار خسته ام .می خواهم دیوارهای فاصله را کنار بزنم .چرا که با ایمان رسیده ام. که هیچ کس جز تو فریاد رسم نیس و نزدیک تر از تو به من وجود ندارد. می خواهم آن قدرایمانم عطا کنی تا در هر آنچه بر سر راهم قرار دهی تو را ببینم و خواستت را . آن قدر شجاعت تا ناامید نشوم. آن قدر عشق و محبت و هر روز بیش از روز قبل عشق نسبت به خودت و آنان که در اطرافم اند و آنچه را که نمیدانم چگونه از تو بخواهم. درهجوم لحظه ها مرا تنها مگذار ودستهای خسته ام را که برای یاری به سویت بلند شده است .بگیر !

آيا صدقه دادن و بخشش كردن تنها جنبه مالي و مادي د ارد يا انسان مي‌تواند به اشكال ديگر نيز بخشش كند؟ 

براي پاسخ به اين سوال ابتدا به حديثي زيبا از امام حسين(عليه السلام) اشاره مي‌كنيم كه فرمودند:

"بخشنده‏‌ترين مردم كسي است كه به آن كه چشم اميد به او نبسته بخشش كند۱".

اما حال ببينم در كلام رسول خدا و ائمه(عليه السلام) چه كارهايي صدقه محسوب مي‌شوند؟

پيامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در اين باره مي‌فرمايند: " بر هر مسلماني است كه هر روز صدقه بدهد. عرض شد: چه كسي توان اين كار را دارد؟ حضرت فرمود: برداشتن چيزهاي آسيب رسان از سر راه، صدقه‏ است؛ نشان دادن راه به ديگري، صدقه است، عيادت از بيمار، صدقه است، امر به معروف، صدقه است، نهي از منكر، صدقه است و جواب سلام را دادن، صدقه است ۲".

آن حضرت در جايي ديگر خودداري از بدي، را صدقه مي‌دانند و مي‌فرمايند: "هر كار نيكي، صدقه است۳".

پيامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) همچنين فرمودند: "زبانت را نگهدار؛ زيرا اين كار صدقه‏‌اي است كه براي خودت مي‏‌دهي۴".

امام صادق(عليه السلام) نيز در تشريح ويژگي صدقه‌اي كه مورد رضايت خداوند است مي‌فرمايند: "صدقه‏‌اي كه خدا آن را دوست دارد عبارت است از: اصلاح ميان مردم، هرگاه رابطه شان تيره شد و نزديك كردن آنها به يكديگر، هرگاه از هم دور شدند۵".

ايشان همچنين مي‌فرمايند: "فهماندن سخن به ناشنوا، بي آن كه از اين كار به ستوه آيي، صدقه‏‌اي‏ گواراست۶".

 

منابع

۱- كشف الغمّه: ۲ / ۲۴۲ منتخب ميزان الحكمة: ۱۲۲

۲- بحار الأنوار: ۷۵ / ۵۰ / ۴ منتخب ميزان الحكمة: ۳۱۸

۳- الخصال: ۱۳۴ / ۱۴۵ منتخب ميزان الحكمة: ۳۱۸

۴- الكافي: ۲ / ۱۱۴ / ۷ منتخب ميزان الحكمة: ۳۱۸

۵- الكافي: ۲ / ۲۰۹ / ۱ منتخب ميزان الحكمة: ۳۱۸

۶- بحار الأنوار: ۷۴ / ۳۸۸ / ۱ منتخب ميزان الحكمة: ۳۱۸

ايسنا



برچسب : ღسخن بزرگان


X